Orkan gekk undan í seinna hálvleiki

I går gik turen for klubbens FTZ hold til Tórshavn, hvor et af rækkens tophold Kyndil ventede. En altid svær modstander, hvor fysikken altid spiller ind. Vi mødte netop Kyndil for blot 14 dage siden i en kamp, der endte 30-30 på vores hjemmebane. 

Til dagens opgør var vi svækket alvorligt i truppen, da både Kjartan Johansen grundet rødt kort og Eyðbjørn Eiriksson grundet skade ikke kunne spille med. Vi valgte i dag at i stedet for at pakke os ned og bare prøve at modstå deres fysiske pres på 6 meter linien i hele kampen, at overraske dem ved at dække en offensiv 4-2 opstilling med Jogvan Joensen samt Tummas Simonsen helt fremme. En opstilling der skulle vise sig at være den helt rette medicin mod netop Kyndil. 

Vi skal dog lige finde fodfæste i dette offensive forsvar, så de første 8-10 minutter blev lidt hektiske, men derefter fandt vi rytmen og fik lagt godt pres på Kyndil. En pausestilling på 14-16 til os var fuld fortjent og burde måske endda havde været større. 

Pausen blev brugt på at få luft til hovedet samt lungerne, og enkelte ting taktisk skulle rettes, men alt i alt var vi godt tilfredse med spillet. Specielt viste Tummas Simonsen utroligt flot spil, både i det offensive forsvar, men også i angrebet viste Tummas flot spil. 

Anden halvleg startede for så vidt også som vi gerne ville have det, og vi var også foran med 3 mål efter ca. 40 minutter, men en hård tackling på en ellers storspillende Allan Norðberg på hans skulder, betød at Allan måtte udgå i ca. 5-7 minutter, og i denne periode virkede det også lidt som om, at luften gik ud af spillerne. Der blev kæmpet hårdt og flot, men kræfterne slap langsomt op. Vi gav dog aldrig op, men perioden uden Allan blev desværre også startskuddet til Kyndils gode periode, og desværre kom vi bagud med 2-3 mål. En føring Kyndil holdt hjem og vandt kampen med 29-26. 

Jeg er utrolig stolt over drengene, og stolt over at vi kunne dække så offensivt op i næsten hele kampen, også uden rigtig at have trænet denne 4-2 formation. Jeg er også stolt over, at vi igen kunne byde et tophold op til dans og med lidt mere held eller bare med fuld bænk, så er jeg sikker på at kampen havde endt anderledes. 

Kampens helt store positive overraskelse, i en kamp hvor jeg ellers synes alle gjorde det fantastisk, alt fra begge målmænd til samtlige spillere, er Tummas Simonsen. En spiller, der i år har brugt rigtig mange minutter på bænken på FTZ holdet og faktisk efter pokalfinalen var nede og spille på vores 1 divisions hold for at få noget spilletid. Tummas viste os i dag, at han er en spiller, man skal regne med fremover. Utroligt flot forsvarsspil og i dag med 5 flotte mål på 5 forsøg. Stort spil og stort tillykke Tummas. Kampens topscore blev IGEN Sveinur Justinussen med 7 mål efterfulgt af en storspillende Allan Norðberg med 6 mål. 

Det er ikke så tit jeg skriver noget om vores 1 divisions hold, men jeg vil dog lige knytte en hurtig info. Holdet spillede idag mod Kyndils 1. division, og vi måtte grundet skader, teater, fodbold, tante Oda's fødselsdag osv. osv osv, stille op med kun 8 mand, heraf 1 lidt ældre mand 🙂 Artur Johansen, 2 U18 talenter samt 2 U16 drenge, heriblandt Eyðun Mørkøre. En knægt på næsten 2 meter og med masser af talent og et fantastisk skud og overblik med vilde frispilninger til stregen. En und dreng, som jeg spår en stor fremtid på Færøerne, og som jeg håber klubben passer rigtig godt på. PS. holdet vandt med 2 🙂 

Nu venter der os en lille pause på 14 dagen, inden årets sidste kamp spilles på hjemmebane den 15. april mod Neistin. Netop denne kamp er også min sidste kamp for klubben, og jeg håber at I alle vil komme i hallen, så jeg kan få sagt pænt farvel til jer med forhåbenligt flot spil og 2 point. Jeg har nydt at både se jer og specielt høre jer, når vi spiller, og jeg vil komme til at savne jer. 

Mvh. Zilber