Zilber: Drenge blev til mænd

Så er tiden endeligt kommet til den store pokal turnering heroppe på Færøerne, en turnering som klubben altid har klaret sig godt i. Vi er kommet i en svær pulje med hold som Kyndil og VIF, samt Team Klaksvík. Da vi er dårligere rangeret i vinterturneringen, betyder dette 2 meget svære udekampe. Kyndil er et hold som vi i denne sæson har haft store problemer med, begge kampe i turneringen er blevet tabt og til tider er vi vel næsten blevet blæst ud, dog med det positive i at vi begge gange har kæmpet os tilbage. 

Til dagens opgør havde vi trukket et par kaniner op af hatten i Levi Nybo på mål grundet en skadet Carsten Bang, samt Marius Joensen til at styrke forsvaret. Vi havde endda fået tilgang af den store højre back Runi Niclassen samt Kjartan Johansen. De 2 sidst nævnte har dog ikke trænet meget med holdet, grundet arbejde og skade. 

Kampen startede for første gang positivt for os, sagt på den måde at det var første gang vi ikke blev kørt over enden i første halvleg. Begge hold fulgtes pænt sammen i hele første halvleg som var en rigtig mandekamp med flere nærkampe og mange hårde dueller. Vi var dog hele tiden et lille skridt foran. Desværre blev vi ramt hårdt af et direkte rødt kort til holdets store profil Sveinur og topscorer i første halvleg med 8 mål. Måske lidt chokeret gik vi til pause med en fortjent føring på 11-13. 

Pausen blev brugt på at fortælle drengene at vi skulle stå sammen i bussen, som man siger på dansk, og tage ansvar i stedet for at gå i panik grundet det røde kort. Spille med stor disciplin og holde fokus på os selv og ikke noget andet. Holdet kom ud til anden halvleg og her må jeg sige at DRENGE BLEV TIL MÆND…. Sikke en indsats uanset hvad Kyndil kom med, eller hvilke udvisninger som vi blev ramt af, så stod vi sammen, vi overholdt aftalerne og gjorde tingene færdig til en fortjent sejr på 25-28 

Skal man fremhæve nogen idag, hvilket faktisk er svært da hele holdet kæmpede med næb og klør, så kan man ikke komme udenom Levi på mål, der diskede op med super redninger på vigtige tidspunkter. Vi kommer heller ikke udenom Sveinur, Borgar og Marius som bandt forsvaret sammen. Men en spiller som har været lidt udskældt specielt af undertegnet, han viste sit kæmpe potientiale. Gik ind og overtog styringen i angrebet på en position han ikke har spillet i år, scorede flotte og vigtige mål samt flotte frispilninger. Alt hans hårde og flotte arbejde idag, resulterede også i en topscorer rolle med hele 10 mål, Allan Norðberg, du var fantastisk idag sammen med HELE holdet. 

Nu venter der endnu en hård kamp på onsdag mod Team Klaksvik. Vi kommer til kampen uden Sveinur, så selvom vi i dag viste vejen til sejr, så håber vi at hele Strendur og Skála's indbyggere kommer op og støtter og hjælper og larmer os videre til endnu en sejr og et vigtigt skridt i at nå semi-finalen. 

Kampen starter kl. 20, vel mødt til alle. 

Mvh. 

Tomasz Zilberberg (Zilber)